Stränder på Jamaica

Home / Stränder på Jamaica

 

Jamaica är känt för sina paradisstränder och det kristallklara turkosa vattnet. Det finns många stränder på Jamaica, därför har vi valt ut och listat de bästa stränderna på Jamaica.

Seven Mile Beach

Storfavoriten på Jamaica är utan tvekan Seven Mile Beach. Denna långa och smala strand erbjuder kritvit och len sand med ett lugnt och klart vatten i en härlig turkos färg. Stranden kantas av mysiga restauranger som serverar goda maträtter och drinkar. Seven Mile Beach är den perfekta platsen för avslappning till skön musik, ett vänligt snack med lokalbefolkningen och härliga dopp i havet. 

Bloody Bay

Bloody Bay är en vacker sandstrand i Negril. En mycket välskött strand med turkost och kristallklart vatten och vit sand. Bloody Bay är en perfekt plats för snorkling då det är en skön temperatur i vattnet och en rikligt marint djurliv att utforska. Ett stort plus är att denna strand inte alls är lika full med folk som de mer populära och kända stränderna på ön.

Winnifred Beach

Är man ute efter en lite mer lokal strand med så lite turister som möjligt så är Winnifred Beach det bästa valet. Winnifred är en vacker sandstrand med klart vatten, sköna vågor och små butiker där man kan köpa god mat och dryck. Stranden kan vara lite svår att hitta, men det är väl värt besväret för en lugn och skön dag med lokalbefolkningen!

Boston Bay Beach

Denna guldiga och smala sandstrand är välskött, inte full av folk och försäljare och har hyfsat nära till prisvärda hotell. Boston Bay är även känd för sina vågor, vilket är perfekt för dem som vill lära sig att surfa. Här finns det uthyrning av surfingbräda och lektioner till salu för dem som är intresserade. 

Doctor’s Cave Beach – Montego Bay

Montego Bays populäraste strand är den lilla paradisstranden Doctor’s Cave Beach. Inte så konstigt när den är så svårt att motstå dess turkosa vatten, sköna sand och multifärgade paraplyer. Stranden har en skön mix med besökare av både turister och lokalbor. 

Cornwall Beach – Montego Bay

Cornwall Beach ligger precis intill Doctor’s Cave, vilket gör att även den hamnar på listan över Jamaicas bästa stränder. Den ligger så nära att du faktiskt bara kan promenera över till Doctor’s Cave Beach. Det som är det stora pluset med denna strand är att den inte alls är lika trång med folk, men har precis lika fint vatten och skön sand.

Reggae Beach

Längs med den långa och fina stranden Reggae Beach kan man njuta och ta det lugnt utan att behöva oroa sig för stora folkmassor och massa försäljare. Reggae Beach är en härlig plats för musik, då de lokala musikerna ofta färdas hit för att spela några sköna låtar och för att njuta av den mjuka sanden och det kristallklara vattnet. Vid stranden serveras det även utsökt mat och personalen är hur trevliga som helst. 

Negril Cliffs

Skippa den vanliga sandstranden och besök Negril Cliffs istället för att hoppa från klippor ner i det turkosa vattnet! Här kan du bada och ha kul, eller bara titta på de andra som badar medan du njuter av en törstsläckande drink på caféet intill. Vid Negril Cliffs finns det även ett par grottor som man kan utforska och simma runt i om man känner för att vara lite äventyrlig. Det är även här som Rick’s Café ligger, som anses vara en av väldens bästa barer.

 
Share this page