Sevärdheter på Jamaica

Home / Sevärdheter på Jamaica

 

Jamaica har många natursköna sevärdheter som bjuder på vackra vyer, spektakulära vattenfall och grönskande miljöer med härliga vandringsleder och äventyrsfyllda aktiviteter.

Sen får man så klart inte missa att besöka antingen museet som är tillägnat Bob Marley eller hans födelsestad Nine Miles. Jamaica är ju trots allt Reggaemusikens hemland.

Bob Marley Museum

Är man ett riktigt Bob Marley fan eller bara allmänt intresserad av Bob Marleys historia så är det ett måste att besöka museet som är tillägnat till honom i Kingston. Här får man chansen att lära sig mer om hans liv, se häftiga föremål och samtidigt få besöka den legendariska musikerns hem.

Nine Miles

Åk till Bob Marleys födelsestad och upptäck var reggaestjärnan kom ifrån och hur han växte upp ute på den jamaicanska landsbygden innan flytten gick till Kingston och Trenchtown. Än idag finns Bob Marleys hus kvar och en del av hans släktingar bor kvar i denna lilla by. De berättar gärna om sina minnen och upplevelser med Bob Marley. En av Jamaicas mest besökta sevärdheter!

Jamaica Blue Mountain

Här väntar fantastiska vyer och ett vackert landskap med grönskande natur. Åk hit på guidad tur eller vandra omkring på egen hand. Hursomhelst kommer du att få en underbar naturupplevelse om du åker till Jamaica Blue Mountain.

Negril Lighthouse

En vacker fyr i Negril som bjuder på vacker utsikt i en härlig miljö där vågorna skvalpar.

The Enchanted Gardens

Grönskande och färgglada blommor, växter och träd i vackra trädgårdar. Gillar man natur och blommor kan man utan tvekan spendera ett par timmar här. The Enchanted Gardens ligger vid semesterorten Ocho Rios. Här finns även många fina vattenfall som man kan gå till.

Croydon Plantation

Upplev landsbygden och få en inblick i det vardagliga livet på plantagen i Jamaica. På Croydons plantage får du chansen att se och smaka på det världskända jamaicanska kaffet ”Blue Mountain”. Du får även se ananasodlingar och biodlingar där man kan smaka på färsk honung.

Rose Hall

Besök den hemsökta herrgården där Annie Palmer ”The White Witch” en gång i tiden bodde. Detta ska vara ett av världens mest hemsökta hus. Det är möjligt att åka hit på natten och gå på spökvandring och samtidigt få höra alla hemskheter som skett på herrgården och legenden om Annie Palmer. Rose Hall är en av Jamaicas mest populära sevärdheter.

 
Share this page