Home / Uncategorized / Priser på Jamaica

 

Jamaica är inte dyrast i Karibien, men inte heller billigast. Prisnivån på Jamaica ligger någonstans mittemellan, och ju mer lokalt man äter och lever, desto billigare blir det.

Priserna är högre i turistområden som Negril, Montego Bay och Ochos Rio, men även där går det att hitta billigare restauranger och ställen att handla souvenirer på. Ett bra tips för att hitta billiga restauranger på Jamaica är att hålla utkik efter lokalbefolkningen, eller att fråga jamaicanerna själva om var man kan äta god och billig mat.

Det finns gott om vackra souvenirer och hantverk att köpa och priserna är lägre än hemma i Sverige. Man får således mer valuta för pengarna på Jamaica än hemma i Sverige. Vi rekommenderar dock att man planerar sin budget utifrån att allting kostar lika mycket som där hemma. Prisnivån ligger något lägre än Sverige, men genom att planera utifrån en överskattad budget, så får man mer över och en roligare semester.

För dig som gärna håller i pengarna och vill ha det så billigt som möjligt – Ät lokalt, undvik turistfällor och sök dig bortom de klassiska turistområdena. Då hittar du lokalbefolkningens dolda pärlor. Vill du ha billigare priser på turer kan det vara en god idé att lära känna någon personligt eller att boka många turer genom samma person.

Sen finns det också olika prisalternativ att välja mellan. På Jamaica finns alltifrån enklare boenden till lyxiga resorter. Likadant gäller det vid shopping. Här hittar man både exklusiva designermärken och lokala hantverkare.

Priserna nedan är angivna i svenska kronor (SEK)

Cirkapriser restaurang:

Enkel lunch: 40-50 kr
Middag trerätters för 2 personer: 350 kr
Coca Cola: 8 kr
Öl (50cl): 18 kr
75 cl vin: 80 kr
Vatten: 5 kr


Cirkapriser butik
:

Coca Cola: 5 kr
Öl (50cl): 17 kr
Vatten (1.5 liter): 10 kr
75 cl vin: från 50 kr
Färskt bröd: 20 kr
Cigaretter: 35 kr (Marlboro)

Skaffa ett gratis resekort och slipp uttagsavgifter

När du tar ut pengar på Jamaica, så tar svenska banker ut en uttagsavgift på minst 35-50 kronor + valutapåslag varje gång man tar ut pengar, vilket blir en hel del pengar i längden.

Denna avgift kan du enkelt undvika genom att skaffa ett gratis resekort från Bank Norwegian, som inte har några uttagsavgifter utomlands. Kortet har heller ingen årsavgift och man får dessutom bonuspoäng på allt man handlar som sedan kan växlas in mot flygresor.

Läs mer om kortet från Bank Norwegian

Dricks på Jamaica

Drickskulturen skiljer sig en del beroende på var i landet man befinner sig. En del all-inclusive resorter accepterar inte dricks, men för att belöna gott arbete kan det vara trevligt att insistera och ge personalen extra dricks iallafall. Särskilt servicepersonalen så som städare, väskbärare m.fl, dessa tjänar väldigt lite pengar, men har trots det relativt höga kostnader.

Samma gäller för servitörer och taxichaufförer. Lämna gärna 10 % i dricks om du känner att servicen har varit bra.

 
Share this page
 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *