Negril

Home / Negril

 

Negril är tillsammans med Montego Bay och Ocho Rios de tre populäraste turistorterna på Jamaica. Här ligger den världskända stranden Seven Mile Beach, som är en av Jamaicas allra bästa stränder. Negril är beläget cirka en timme från flygplatsen vid Montego Bay.

Negril är en liten stad som livnär sig mestadels på turismen. Lokalbefolkningen här är väldigt trevlig och delar gärna med sig och visar upp det lokala livet för dem som är intresserade. Namnet Negril är egentligen en förkortning av Negrillo, som spanjorerna först kallade staden för när de anlände i slutet av 1400-talet. Namnet tros vara en referens till de svarta klipporna som finns här, eller den ovanligt stora populationen av svarta ålar som finns längs Negrilkusten.

Stranden i Negril anses av många vara topp 10 i hela världen och det tillsammans med den härliga atmosfären gör att turister vallfärdar till detta paradis.

Sevärdheter och Saker att Göra i Negril

Seven Mile Beach

En av Jamaicas mest kända och finaste stränder hittar du i Negril. Att besöka Seven Mile Beach är ett måste oavsett om man bor i Negril eller Montego Bay.

Negril Cliffs

Hoppa ifrån klipporna i Negril, eller slå dig ner på Rick’s Café (som förövrigt anses vara en av världens bästa barer) och se på när folk hoppar från klipporna och roar sig.

Hummingbird Garden

En vacker trädgård som är hem åt många vackra kolibrifåglar i olika färger.

Bob Marley turen

I stort sett alla hotell och resebolag på Jamaica erbjuder guidade turer till Bob Marley’s födelsestad Nine Mile. Turen avslutas sedan i Kingston på Bob Marley museet, innan man åker tillbaka till sitt hotell.

En underbar tur som låter dig se vackra landskap och få en inblick i rastakulturen och lära dig mer om Bob Marley.

Djuphavsfiske

Runt omkring Jamaica finns det gott om fisk, både stora och små fiskar. Följ med på Stanley’s Deep Fishing Tour och se ifall du lyckas få upp någon bamsefisk.

Negril Lighthouse

En gammal fyr som bjuder på en vacker utsikt.

Spa

Det finns omkring 10 olika spaanläggningar i Negril. Kvalitén är hög och priserna något lägre än hemma i Sverige. Skäm bort dig själv i lyxiga miljöer och koppla av till fullo i ett par timmar.

Ridtur

Ta en romantisk ridtur i solnedgången på Seven Mile Beach, eller rid under dagen och ta häftiga semesterbilder där du sitter på en häst ute i det turkosa vattnet.

Dykning och snorkling

Det marina djurlivet omkring Negril är fantastiskt och det finns ett bra utbud av guidade dykningsturer och snorkling för dem som vill utforska livet under havsytan.

Ta sig runt

Negril är inte så stort och det går utmärkt att ta sig runt till fots inom staden. Ska man åka utanför Negril blir det dock kanske lite långt att gå. Då finns det både bussar och taxi att välja mellan. Bussarna i Negril är generellt säkra att åka med för turister.

När man åker taxi i Negril ska man se till så att man bara åker med officiella taxibilar – JUTA.

Resa hit

För närvarande är det endast charterbolagen som har direktflyg från Sverige till Jamaica. Man landar då på flygplatsen i Montego Bay. Från flygplatsen i Montego Bay tar man sedan transferbuss i cirka en timme till Negril.

Det kan dock vara billigare att boka flyg med mellanlandning. Frankfurt, London och Bryssel. Ett annat alternativ är att flyga billigt till USA och därifrån ta ett direktflyg till Jamaica.

Flyg till Jamaica med mellanlandning i USA går att hitta för 3-4000 SEK per person tur och retur.

Rekommenderade hotell

Sandy Haven Resort

Ett lyxigt alternativ för dig som vill bo i Negril och få det där lilla extra som ger en oförglömlig semester. Här väntar stora och fräscha rum med bekväma sängar. En trevlig personal som gärna hjälper till med utflykter m.m. Dessutom ligger resorten på stranden, vilket ger dig ett perfekt läge för sol och bad.

Idle Awhile Resort

Ett bra mellanklassalternativ för dig som gärna bor vid Seven Mile Beach. Från Idle Awhile har du ett mycket bra läge i Negril. Rummen är stora och fräscha. Personalen är trevlig och närheten till stranden gör detta hotell till ett utmärkt val om man ska åka till Negril.

Travellers Beach Resort

Ett billigare alternativ som inte på något sätt viker ner sig när det gäller standard och komfort. Visserligen är det ingen lyx som väntar på Travellers beach resort, men trots det är detta alternativ mycket prisvärt och ger otroligt mycket valuta för pengarna. Hotellet ligger på stranden och erbjuder både utomhuspool och en spa-anläggning. Detta är vårt favorithotell i Negril.

Richie’s on the Beach

Ett annat hotell som passar utmärkt om man hellre lägger pengarna på aktiviteter och annat än själva boendet. Hotellet är litet och ligger ganska off, men ger dig chansen att uppleva det ”riktiga” Jamaica. Richie’s on the beach ligger på stranden i Little Bay och erbjuder ett bra boende för dem med lite lägre budget. Ägaren är dessutom väldigt trevlig och hjälper gärna till med rekommendationer och bokning av utflykter m.m.

Bra att veta

Flygtid

Cirka 11 timmar från Stockholm beroende på vind och flygbolag.

Tidsskillnad

UTC – 5

Minus 6 timmar svensk tid.

Prisnivåer i Negril – Jamaica

Så länge man handlar lokala varor är det billigt, men så fort man vill ha något importerat får man räkna med dyrare eller samma priser som hemma i Sverige. De lokala varorna håller dock hög kvalitet.

Priserna nedan är angivna i svenska kronor (SEK)

Cirkapriser restaurang:

Enkel lunch: 40-50 kr
Middag trerätters för 2 personer: 350 kr
Coca Cola: 8 kr
Öl (50cl): 18 kr
75 cl vin: 80 kr
Vatten: 5 kr


Cirkapriser butik
:

Coca Cola: 5 kr
Öl (50cl): 17 kr
Vatten (1.5 liter): 10 kr
75 cl vin: från 50 kr
Färskt bröd: 20 kr
Cigaretter: 35 kr (Marlboro)

Befolkning

Negril har ungefär 10 000 invånare som bor där året runt. Under högsäsongen är det dock fler som bor tillfälligt i Negril.

Valuta

Jamaicanska dollar (JMD). De flesta turistställen accepterar även amerikanska dollar, men det är alltid bäst att använda jamaicanska dollar. Ta ut pengar på plats i lokal valuta för att spara pengar och slippa onödiga växlingsavgifter.

Kranvatten

Jamaicas kranvatten är säkert att dricka, förutom på vissa ställen ute på landsbygden. I Negril går det bra att dricka kranvattnet. Dricker man hellre vatten på flaska, så finns det att köpa i alla lokala mataffärer.

El

110 volt. Jamaica använder samma volt och uttag som man gör i USA. Har man äldre elektriska produkter kan det behövas en konverterare. Har man nya elektriska produkter så fungerar dessa oftast på både 110 volt och 220 volt, som vi har hemma i Sverige.

Däremot behövs en adapter eftersom eluttagen skiljer sig åt.

 
Share this page