Åk upp till Mystic Mountain för ett oförglömligt äventyr

Home / Restips / Åk upp till Mystic Mountain för ett oförglömligt äventyr

 

Mystic Mountain är ett äventyrscentrum som erbjuder aktiviteter för hela familjen på Jamaica. Berget ligger i Ocho Rios, men det går att boka turer hit, både från Negril och Montego Bay. Upp till berget åker man via en lift som tar dig genom regnskogen och spektakulära vyer längs vägen. Väl uppe på toppen kan man välja vad man vill göra. För den som letar efter en adrenalinfylld upplevelse kan vi rekommendera att testa på bobsled.

Bobsled är lite av en nationalsport på Jamaica och uppe på Mystic Mountain kan man testa på denna fartfyllda sport. Banorna går genom regnskogen och bjuder på ett oförglömligt äventyr. Bobsled går otroligt fort och det är inget för den lättskrämde att testa på. Men vi rekommenderar verkligen att testa på denna roliga sport, särskilt på Jamaica, då banorna här är riktigt bra.

Vägen ner från Mystic Mountain består av en 1000 meter lång bana som tar dig genom den tropiska regnskogen. Vill man åka igen, är det bara att åka upp med liften igen.

Känner man sig inte riktigt så äventyrslusten så finns det gott om andra aktiviteter att göra. Till exempel finns det en pool uppe på berget där man kan svalka sig och njuta av en fantastisk utsikt. Det finns också shopping och ett litet museum.

Man kan också gå på vandring eller testa på att åka zipline genom regnskogen. Zipline är även det en fartfylld aktivitet, men känns något ”säkrare” än bobsled, iallafall om man är nybörjare.

Mystic Mountain bjuder på en roligt och äventyrsfylld dag för hela familjen. Detta är verkligen något att skriva ner på sin lista med saker att göra på Jamaica. Många som åker hit uppskattar den lilla paus man får från sol och bad. Bor man i Ocho Rios är det enkelt att ta sig hit, då berget ligger i Ocho Rios. För dig som bor i Negril eller Montego Bay, eller någon annan ort på Jamaica, så går det ofta att boka turer via hotellet eller någon lokal resebyrå.

Man kan också ta sig till Ocho Rios från de övriga semesterorterna med hyrbil eller buss.

 
Share this page
 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *