Montego Bay

Home / Montego Bay

 

Montego Bay är en Jamaicas mest populära turistorter. Här väntar paradisstränder med kristallklart vatten och kritvit sand. Boendena kommer i olika klasser med alltifrån lyxiga resorter till mer enklare boenden. Montego Bay har något för alla och en resa hit bjuder alltid på en lyckad solsemester.

Sevärdheter och Saker att göra i Montego Bay

Rose Hall – The White Witch of Rose Hall

Känner du dig sugen på en skräckupplevelse? Då ska du gå på spökjakt på Rose Hall. En vacker herrgård som sägs vara hemsökt av den vita häxan, Annie Palmer. Under turen får man veta allt läskigt som har hänt på herrgården, och man kan lugnt säga att man får rysningar av allt, speciellt på natten.

Doctor’s Cave Beach

En av Jamaicas mest kända stränder och ett måste att besöka under sin vistelse i Montego Bay. En riktig paradisstrand med andra ord.

Cornwall beach

En härlig strand som också ligger vid Montego Bay. Solnedgången anses vara mycket vacker vid denna strand. Cornwall beach är dessutom en fin strand som har något färre besökare än t.ex. Doctor’s cave beach.

Dagsutflykter

Jamaica har många roliga aktiviteter och ställen att besöka. Besök Bob Marleys hemstad och avsluta med en tur på museet som är tillägnat den store musikern. Eller varför inte åka upp till Mystic Mountain på äventyr i regnskogen? Utforska de mindre stränderna eller upptäck Jamaica bortom turismen ute på landsbygden.

Vattenaktiviteter

För dig som gillar att vara i vatten, så har Montego Bay många vattenaktiviteter att erbjuda. Här kan du testa på dykning, snorkling, stand up paddle, flyboarding, vattenskidor, jetski och mycket mer.

Resa hit

Charterbolagen i Sverige erbjuder resor till Jamaica där flyg och hotell ingår. Detta är smidigt för dig som inte har tid att planera resan själv. Däremot går det att hitta billigare resor om man bokar flyg och hotell på egen hand. Sista-minuten resor till Jamaica brukar dock vara väldigt prisvärda, så håll utkik efter dem!

Exempel på flygrutt: Stockholm – Miami – Jamaica. En kort mellanlandning, alternativt en kombination där man övernattar i Miami en dag eller ett par dagar innan man åker vidare till Jamaica. Man kan också flyga direkt till Puerto Rico och sedan flyga vidare därifrån till Jamaica.

En typisk tur och returbiljett med exemplet ovan ligger på omkring 5000-6000 kronor per person. Under högsäsong kan priserna vara högre ifall man inte bokar i god tid.

Hotell går att hitta relativt billigt, se våra rekommenderade hotell.

Rekommenderade hotell

Sandals Resort

En underbar resort precis vid vattnet med privat strand. Sandals Montego Bay bjuder på en komplett all-inclusive utan dess like. Här får man verkligen känna sig som en kunglighet i paradiset. Servicen håller högsta klass och detta är utan tvekan ett av världens bästa hotell.

El Greco Resort – Montego Bay

El Greco är en mysig och simpel resort som ligger nära Doctors cave beach, som är den finaste stranden i Montego Bay. Detta boende är väldigt prisvärt och ger trots ett lågt pris både ett bra läge och en utmärkt service från personalen.

Cazwin Villa – Montego Bay

Ett prisvärt alternativ för dig som hellre lägger pengarna på aktiviteter och annat när du reser. Rummen är inget att skriva hem om, men sängarna ger dig god sömn och personalen på hotellet är mycket trevlig. Även om boendet på Cazwin Villa är enkelt, så får man allt som behövs för en lyckad semester på Jamaica.

Ta sig runt

Till fots

Bor man centralt i Montego Bay är det enkelt att ta sig till stranden och restauranger. Däremot är det en bit att åka ifall man vill åka till andra stränder på Jamaica. Då är det bättre med hyrbil eller taxi.

Taxi

Det finns gott om taxibilar i Montego Bay, och även om det kostar en del, så är det både säkert och smidigt att ta sig runt med taxi. Däremot är det mer ekonomiskt att hyra egen bil ifall man planerar att åka runt mycket.

Minibuss

I slutet av St. James Street finns taxibilar med bestämda rutter. Där finns också minibussar som kör till olika städer på Jamaica, exempelvis Negril eller Ocho Rios. Dessa används främst av lokalbefolkningen, men går lika bra att använda som turist. De är dessutom mycket billigare än taxi och ett utmärkt alternativ om man vill åka runt till olika delar.

Bra att veta

Flygtid

Cirka 11 timmar från Stockholm beroende på vind och flygbolag.

Tidsskillnad

UTC – 5

Minus 6 timmar svensk tid.

Prisnivåer i Montego Bay – Jamaica

Priserna i Montego Bay är något högre än genomsnittet på Jamaica. Lokala produkter är relativt billigt till skillnad från importerade produkter där man får räkna med samma priser som hemma. Lokala varor håller hög kvalité och den jamaicanska maten är dessutom väldigt god. Det finns alltså egentligen ingen anledning till att slösa bort sina pengar på importerade produkter.

Priserna nedan är angivna i svenska kronor (SEK)

Cirkapriser restaurang:

Enkel lunch: 40-50 kr
Middag trerätters för 2 personer: 350 kr
Coca Cola: 8 kr
Öl (50cl): 18 kr
75 cl vin: 80 kr
Vatten: 5 kr


Cirkapriser butik
:

Coca Cola: 5 kr
Öl (50cl): 17 kr
Vatten (1.5 liter): 10 kr
75 cl vin: från 50 kr
Färskt bröd: 20 kr
Cigaretter: 35 kr (Marlboro)

Befolkning

Montego Bay har cirka 100 000 invånare.

Valuta

Jamaicanska dollar (JMD). De flesta turistställen accepterar även amerikanska dollar, men det är alltid bäst att använda jamaicanska dollar. Ta ut pengar på plats i lokal valuta för att spara pengar och slippa onödiga växlingsavgifter.

Kranvatten

Jamaicas kranvatten är säkert att dricka, iallafall i turistområdena och de större städerna. På landsbygden kan kvalitén på vattnet vara för dåligt. Flaskvatten finns tillgängligt i stort sett överallt.

El

I Montego Bay använder man likadana eluttag som man gör i USA. Uttagen använder sig av 110 volt, istället för som vi har; 220 volt. Adapter behövs för att kunna använda sina elektriska produkter.

Dubbelkolla ifall dina produkter kan användas på både 110 volt och 220 volt. De flesta nyare el-produkter klarar både och, men för säkerhetens skull bör man dubbelkolla detta i förväg.

 
Share this page