Home / Klimat och Väder

 

Jamaica är en ö med ett jämnt och tropisk klimat året runt. Här är det både behaglig värme i luften och i vattnet. Man kan säga att Jamaica har en medeltemperatur på cirka 30 grader året runt under dagarna och cirka 23 grader under kvällarna. Trots att Jamaica har en hög medeltemperatur året om, så känns det inte riktigt så varmt längs med kusten, då det kommer svalkande briser från havet med jämna mellanrum. Juli-september är de varmaste månaderna på Jamaica med en medeltemperatur på cirka 32 grader. 

Jamaica är en perfekt destination för skandinaver som vill fly undan de kalla och mörka vintermånaderna med kyla och rusk.

Säsonger på Jamaica

December-mars: Högsäsongen på Jamaica är mellan december-mars, och då kan man förvänta sig soliga och varma dagar längs med kusten. Enstaka dagar med regnfall och svalare kvällar.

April- Maj: En bra tidpunkt att besöka Jamaica. Då är vädret fortfarande torrt, varmt och soligt, priserna sjunker och det är betydligt färre turister.

Juni-november: Under juni till november månad så är det lågsäsong på Jamaica. Under dessa månader så kan man förvänta sig kraftiga regnfall, kraftiga stormar och orkaner. Under midsommar så tar dock flera av Jamaicas bästa festivaler plats, så det kan vara en anledning till att besöka ön under lågsäsong. 

Vattentemperatur Jamaica

Jamaica har en varm och skön temperatur i vattnet året om med en medeltemperatur på cirka 27 grader. Den behagliga och sköna värmen i vattnet gör att det ger perfekta möjligheter till bad och olika vattenaktiviteter som snorkling, surfing och dykning. 

Klimat och vind

Jamaica har ett semi-tropiskt klimat som bjuder på fukt och värme året runt. Det jamaicanska inlandet har ett mer svalt och torrt klimat, men ändå varmt och behagligt.

Längs med kusten på ön så kommer det svala och svalkande vindar med jämna mellanrum, vilket ger ett mer behagligt klimat i värmen. På vissa ställen på Jamaica blåser det lite kraftigare, där är det oftast bra förhållande för att surfa. Under regnperioden på Jamaica så kan vindarna vara så kraftfulla att de kan blåsa omkull dig.

Regn på Jamaica

På Jamaica så regnar det lite då och då, men det regnar som mest mellan juni-oktober. Under resterande månader så är det väldigt solsäkert, men som sagt så kan det hända att det kommer en liten regnskur då och då under dessa månader, men de går oftast över lika snabbt.

 
Share this page