Saker att göra på Jamaica

Home / Saker att göra på Jamaica

 

Jamaica har många aktiviteter att erbjuda och det finns många saker man kan göra på Jamaica. Här finns både lugnare saker att göra, som en ridtur längs vattnet eller en tur till Bob Marley’s museum i Kingston. Men det finns också adrenalinfyllda aktiviteter som Bobsled och en skräckupplevelse på Rose Hall.

Simma med delfiner

Dra dig bort från stränderna och åk till Dolphin Cove i Ocho Rios istället. Inträde och en “djungel trail” kostar cirka 120 SEK, bada med delfiner kostar från 550 SEK. Att simma med delfiner kan vara ansträngande, så vill man ha något liknande men lugnare så kan man testa på att simma med stingrockor vid Stingray City vid James Bond Beach, Oracabessa.

Ridtur längs stranden

En ridtur längs stranden är en populär aktivitet bland turister som besöker Jamaica. Detta kan göras både på dagen och vid solnedgången. En härlig upplevelse och en chans att ta många fina semesterbilder.

White River Tubing

White River Tubing är ett uppfriskande äventyr som går att uppleva i Ocho Rios på Jamaica. White River är känd för sin skönhet, friska sötvattenfloder och sin tropiska miljö. Här kan du testa på tubing där du åker längs med den tropiska floden i en gummiring med vänner eller familj. Ett roligt och spännande äventyr för hela familjen. Glöm inte att ta med en handduk, badkläder och solkräm!

Ta en guidad tur med Captain Crazy

Det är nästan ett måste att boka en guidad tur med öns kända Captain Crazy. En tokig och rolig man som är hög på livet. Under turen tar Captain Crazy med dig till “Nine Mile” för att att besöka Bob Marley’s födelseplats och avslutar sedan med att besöka Bob Marley’s Mausoleum, där han idag ligger och vilar. För alla Bob Marley fans så är detta ett måste för att få en inblick i Rastafarikulturen, samt för att få sin livs roligaste tur med en äkta Rastafari man!

Dunn’s River Falls

Det är en gemensam upplevelse vid Ocho Rios där alla tar hand i hand och klättrar upp till toppen av vattenfallet. Här kan man njuta av svalkande vattenfall, vackra vyer och en trevlig marknad där man kan köpa fina hantverk. För att undvika folksamlingar, kom tidigt från lördag till tisdag och kom ihåg att ta med en handduk! 

The Blue Hole

The Blue Hole är en exotisk och härlig utflykt som man inte vill missa under sin vistelse i Jamaica. Här kan du hoppa från klippor och vattenfall och svinga dig från lianer ner i det turkosa och klara mineralvattnet. Blue Hole är den perfekta aktiviteten för den som känner för ett riktigt djungeläventyr med skratt och lek! 

Rainforest Bobsled Jamaica at Mystic Mountain

En populär aktivitet på Jamaica är att besöka Mystic Mountain för äventyrsaktiviteter. Upp till berget åker du genom regnskogar och får se vackra vyer i en sittlift upp till toppen av berget. Väl uppe på toppen så finns det flera aktiviteter som man kan göra. Högst upp finns det en liten pool med en helt underbar utsikt, en rutschkana, en restaurang, lite shopping, ett museum och en park med kolibrifåglar. När du ska ta dig ner igen så kan du välja mellan tre alternativ; sittlift, zipline eller bobsled. Bobsled är den populäraste vägen ner och består av en fartfylld 1000 meter lång resa genom bergets tropiska landskap. 

Rose Hall – The White Witch of Rose Hall

Den vita häxan i Rose Hall, Annie Palmer, vandrar enligt legenden kvar i sin vackra herrgård. Ibland förekommer det att besökare fångat henne på bild när de fotograferat i huset. Vandra genom herrgårdens rum och trädgårdar medan du får höra de sanna och ilande berättelserna om trolldomen, romantiken, hämnden och morden. Är du ute efter att få extra rysningar så är en tur på natten ett måste.

Reach Falls

I Port Antonio på Jamaica kan man besöka den fridfulla och härliga platsen Reach Falls. Är man ute efter ett riktigt djungeläventyr så är detta ett måste. Hoppa i och bada vid det vackra vattenfallet, gå in i grottan bakom vattenfallet och njut av den härliga och vilda känslan av att vara ute i djungeln. Reach Falls är den perfekta dagsutflykten som får dig att känna dig fri från topp till tå.

Dykning och snorkling

Jamaica erbjuder fantastiska möjligheter för den som vill dyka och snorkla under sin semester. Öns kristallklara vatten gör det enkelt och perfekt för att skåda Jamaicas marina djurliv. Det finns flera ställen runt om på ön som erbjuder kurser för dykcertifikat och guidade turer i både dykning och snorkling. 

Bob Marley Museum

Är man ett riktigt Bob Marley fan eller bara allmänt intresserad av Bob Marleys historia så är det ett måste att besöka museet som är tillägnat till honom i Kingston. Här får man chansen att lära sig mer om hans liv, se häftiga föremål och samtidigt få besöka den legendariska musikerns hem.

 
Share this page